DÜZENLİ YAŞAM VİRÜSLERİ KAPI DIŞARI EDER

Virüslerin yaptığı 3 kanser türü var. EBV, Hepatit B ve HIV  (AIDS) virüsü.

EBV (Epstein Barr  Virus): Bu virüs çocuklarda lenfomaya neden oluyor. Bunlar arasında en sık  görüleni "Non Hodgkin Lenfoma" ve "Hodgkin Lenfoma" hastalığı. EBV virüsü  ayrıca nazofarinks kanserine de neden oluyor. Bu virüsün aşısı yok. Gelişmiş  ülkelerde ergenlik çağında, fiziksel temasın başlamasıyla, özellikle de  öpücükle bulaşıyor, öpücük hastalığı deniliyor.

HEPATİT B: Hepatit  B karaciğer kanseri yapıyor. Hepatit B aşısının bağışıklık sistemine etki  ederek tüm diğer kanserlere karşı da koruyucu olabileceğini gösteren bulgular  ortaya çıktı. Bu nedenle çocukların aşılanması gerekiyor.  

HIV:  Bu virüs de  kanser yapıyor. Erişkinlerin kendilerine dikkat etmesiyle önlenebilir,  dolayısıyla doğacak çocukları da böylece korunmuş olur. HIV  virüsünü taşıyan anne, bunu çocuğuna da  geçirirse o da hastalanıyor. HIV bulaşmış kan ürünü verilmesi de aynı şekilde  çocukları hasta edebiliyor. Bu nedenle kan ürünlerinin çok iyi taranması önem  taşıyor. HIV de Kaposi Sarkomu, B hücreli lenfoma, merkezi sinir sistemi lenfomalarına  yol açıyor. HIV virüsünün de aşısı bulunmuyor. Sadece düzenli bir yaşam ve kan  ürünlerinin taranması koruyucu önlem almayı sağlıyor.